Aalsmeer – Afgelopen zondag 26 februari was het even wennen voor restaurant de Jonge Heertjes aan het Raadhuisplein. De complete inboedel van het restaurant was namelijk om elf uur in de ochtend al buiten op de stoep te vinden. “Ja, we hadden ze van te voren gewaarschuwd. We hebben drie uur nodig om op te bouwen en jullie restaurant moet helemaal leeg zijn, inclusief de lampen. Die moeten er ook af, want als wij iets doen, dan doen we het écht goed, en met heel veel leuke en belachelijke dingen”, vertellen Marcel en Kees al gierend van de lach. En dat was ook duidelijk zichtbaar bij binnenkomst, de bezoekers waren bijzonder verrast wat ze binnen aantroffen. Enorme mooie wanden met legoblokjes, rubics kubussen, pac man, onderzetters voor je glas in de vorm van singeltjes en noem maar op. Het plafond hing vol met singletjes, slingers, langspeel- platen, gekleurde lampjes en kleine spiegelbolletjes.

De bezoekers konden hun verzoekjes weer zelf indienen door de kaartjes in te vullen en daar werd bijzonder veel gebruik van gemaakt. Ook de door Oma Bob’s gesponsorde bitterballen gingen als warme broodjes van de hand. Veel belangstelling was er voor de bijzondere discobar met de platenspelers erin, ook deze bar is namelijk helemaal van gekleurde blokjes voorzien en absoluut de mooiste in Nederland! Niet iedereen had direct in de gaten dat er alleen maar platen gedraaid werden. Het werd opgemerkt door het overslaan van de platen, omdat de dames op de dansvloer soms te uitbundig waren tijdens het dansen.

Uitbreiding verzameling
Bijzonder was de binnenkomst van een bezoeker met twee enorme kratten en een doos met platen die de heren DJ’s aangeboden kregen om de verzameling weer verder uit te bereiden. Ook de quiz en de daarbij behorende prijzen waren weer een regelrechte knaller, de prijzen varieerden van een bon om schaatsen te laten slijpen tot de meest belachelijke tas van Aalsmeer waar je absoluut niet mee gezien wil worden. Deze tas is gewonnen door Winifred Spaargaren.

“En dan vergeet je bijna dat het eigenlijk allemaal nog steeds gaat om de muziek en dat maakt de zondagmiddag zo bijzonder voor elke bezoeker”, volgens de 3 Dj’s. (de boek- houder, de botenbouwer en de kwe- ker).

Bus naar Kudelstaart
Op de vraag van DJ Kees of er mensen waren die graag met de bus naar de volgende Dance Classic middag willen komen in Kudelstaart, werd massaal gereageerd. Gelukkig stond Harry Verkuijl vlak naast Kees, dus die sponsoring was snel beklonken. De bus is geregeld! De volgende Dance Classic middag is op zondag 19 maart in Café op de Hoek in Kudelstaart, aanvang gewoon weer om 15.00 uur. Wil je er met de bus naar toe en weer terug en onderweg ook nog genieten van het oude Dance Classic Cassettebandje uit 1955 van Harry? Neem dan contact op met Kees Markman. Meer informatie, opstaptijd bus, telefoonnummers en foto’s staan op de website: www.danceclassicsshow.nl.