Editie 3 ook een daverend succes!
‘Op de Hoek’ afgeladen vol voor Dance Classics Show

Aalsmeer – Dance Classics 3e editie – afgeladen vol Café op de Hoek
Volkomen verrast werden bezoekers van café Op de Hoek afgelopen zondag 19 maart. Geen plekje voor je fiets, auto en zelfs je jas, en nauwelijks nog plaats in het café! De oorzaak van dit alles stond op het podium: The Dance Classics Show.

Kees en Marcel waren zondagmorgen vroeg samen met de mensen van het café druk in de weer ge- weest om het grootste gedeelte van het meubilair te verplaatsen naar buiten, achteraf hadden ze beter alles eruit kunnen halen. “Dat het heel druk zou worden, wisten we absoluut, maar dat het zulke grote vormen aan zou gaan nemen, dat overtrof al onze verwachtingen”, vertelden de Vinyl Boys.

Rond 14.45 uur kon het stoplicht op groen voor aanvang. “Wat er toen gebeurde was te gek voor woorden, binnen één uur zaten we vol, de zijdeur en nooduitgang hebben we ook maar open gezet, zodat men op het terras kon staan. We kwamen zelfs bezoekers tegen tot in de keuken”, vervolgen de twee dj’s. “Het mooiste moment is nog steeds als de bezoekers de deur open doen en zich compleet laten verrassen door de inrichting en dat ze daarna elkaar aankijken en in de lach schieten. Het is geweldig om te zien dat bezoekers waarderen dat er weer platen staan waar ze vroeger hele mooie tijden mee hebben beleefd. Mooie momenten waren er ook weer toen mensen met platen en cassettebandjes binnen kwamen lopen en deze spontaan aan ons gaven voor de collectie.”

Er zijn deze zondagmiddag onvoorstelbaar veel platen aangedragen als verzoek, ook de daarbij behorende kaartjes waarop de naam van de aanvrager en een leuke anekdote vermeld moest worden waren bijzonder gaaf. Een ieder die probeerde om te dansen moest daar wel heel veel moeite voor doen of verschrikkelijk lenig zijn, want dat was bijna onmogelijk. Extra ruimte werd gecreëerd door op het podium naast het mooiste discomeubel van Nederland extra statafels neer te zetten, zodat men vanaf dat punt een mooi overzicht had over de zaal, die ook nu weer vol hing met de domme lampjes, de spiegelbollen de cassettebandjes, en een kompleet nieuw speciaal voor café op de Hoek gemaakt doek van zes bij drie meter aan het plafond. Het Oma Bob’s bitterballen moment en de prijzen werden door de aanwezige gasten met veel o’s en a’s ontvangen en uitgereikt aan de winnaars van de belachelijke spelletjes.

Het was heel moeilijk om rond 20.00 uur afscheid te nemen van de nog steeds massaal aanwezige gasten, na een toegift van enkele num- mers lukte het uiteindelijk om iedereen weer netjes op de ets, de benewagen of in de auto te krijgen op weg naar huis. Na een kleine 2,5 uur opruimen was het café weer in zijn oorspronkelijke staat herkenbaar en konden de harde werkers van de middag even bijkomen en luisteren naar de prachtige verhalen over het feest.

Op 7 mei weer in Kudelstaart
Speciaal voor al die mensen die er niet meer in konden, geen oppas hadden, naar de voetbal moesten of een verjaardag hadden, heeft café Op de Hoek in overleg met Kees en Marcel besloten om op zondagmid- dag 7 mei een extra Dance Classics Show middag te organiseren (de vierde editie). Dan kunnen de verzoekjes die zijn blijven liggen alsnog gedraaid worden.